Onderwijsmateriaal

Onderwijsmateriaal

Op basis van onze bevindingen en tools hebben wij onderwijsmateriaal ontwikkeld om docenten en trainers te ondersteunen bij het inzetten van onze tools tijdens hun lessen of cursussen.

Het onderwijsmateriaal bestaat uit een PowerPoint met ‘slides’ en ‘notes’. De PowerPoint is zodanig opgezet dat een docent of trainer eenvoudig onderdelen kan gebruiken in eigen lessen. De slides kunnen naar eigen inzicht worden gebruikt voor de leerdoelen die bij specifieke lessen horen. In de ‘notes’ bij de slides staat extra informatie en suggesties voor de docent of trainer over hoe de slides gebruikt kunnen worden. De PowerPoint is opgedeeld in vier secties. Deze kunnen onafhankelijk van elkaar gebruikt worden, maar zijn ook goed te combineren. Dit materiaal kan naar eigen inzicht gebruikt worden, wel graag met bronvermelding. De vier secties zijn:

1

eHealth en eHealth in de Wijk: met uitleg over en voorbeelden van eHealth, hoe verpleegkundigen in de wijk aankijken tegen eHealth en sites waar eHealth-toepassingen voor in de thuiszorg te vinden zijn.

2

Customer Journey: om samen de werkwijze van de wijkverpleegkundige en haar team te bespreken bij het indiceren en inzetten van zorg en eHealth.

3

Thuiszorg & Technologie App: met toelichting op de app en voorbeeld casuïstiek; kan als inleiding worden gebruikt op het gebruiken van de app op tablets in de klas.

4

Mix & Match, Thuiszorg & Technologie Spel: met toelichting op het spel, de kaarten, voorbeeldkaarten om plenair te bespreken en casuïstiek; kan als inleiding worden gebruikt op het spelen van het spel in groepen van 4 – 8 personen.