Thuiszorg & Technologie App

Thuiszorg & Technologie app

“Thuiszorg & Technologie” is een app om informatie te vinden over verschillende zorgtechnologieën die ingezet kunnen worden in de thuiszorg. De app kent verschillende indelingen die passend zijn bij het werkproces van de wijkverpleegkundige, maar kan ook gebruikt worden door andere zorgprofessionals.  De app is geschikt voor Android en iOS tablets. 

Voor deze app is een selectie gemaakt van zorgtechnologieën die inzetbaar zijn binnen de thuiszorg. Wees u ervan bewust dat dit geen sluitend overzicht is (oktober 2018).

Google Play

(tijdelijk niet beschikbaar)

Vereist Android 4.4 of nieuwer

Let op: de app is ontworpen voor gebruik op een tablet. Ondanks dat de app te raadplegen is op Android telefoons, kan het zijn dat sommige schermen er niet uit zien zoals bedoeld. Bij gebruik op telefoon adviseren wij de liggende modus.

Vereist iOS 10.0 of nieuwer

Alleen compatibel met iPads.

Een app voor zorgprofessionals om te allen tijde informatie over zorgtechnologieën te kunnen raadplegen

Waarom deze app?

Daar waar het projectvoorstel van 2015 een keuzehulp beoogde, leerde voortschrijdend inzicht ons dat wijkverpleegkundigen niet geholpen zijn met zo’n ‘intelligente’ tool die hen een kant en klaar advies geeft. Wijkverpleegkundigen maken immers gebruik van klinisch redeneren tijdens het opstellen van het zorgplan en bepalen samen met de cliënt de juiste zorg. Automatische beslissingsondersteuning op maat voor een cliënt is hiervoor niet te realiseren omdat veel factoren van diverse aard bepalen wat nuttig, haalbaar en wenselijk is. Ondersteuning bij het maken van deze keuze is niet de eerste behoefte van de wijkverpleegkundige. De uitdaging ligt eigenlijk in het gedeelte daarvoor, de wijkverpleegkundige heeft een kennistekort wat betreft het aanbod aan eHealth-toepassingen en wanneer zij deze informatie tot haar beschikking heeft kan zij samen met de cliënt bepalen welke toepassing geschikt is.

Door middel van een iteratief ontwerpproces, waarbij in elke fase wijkverpleegkundigen betrokken zijn geweest, hebben wij een informerende tool ontworpen waarin niet alleen eHealth-toepassingen zijn opgenomen maar ook andere relevante (zorg)technologieën waarmee wij de wijkverpleegkundigen hopen te inspireren. 

Download

(tijdelijk niet beschikbaar)